simon carmiggelt herfstbloemen colijn en de AR Buthdijk, Axel buurman Millenaar de molen van Cappon pioenrozen moeder Krina   DE TEKENAAR   aan de Amstel PCB-kalender Kuiphof meneer Visser
60thuis2 (13K)

dagboekfragment uit 1960

De tekenaar is 51 jaar
"Lieve vader, Ik wens u een goede reis met de Henri Dunant."

Dat schreef ik aan mijn vader die een invalidenreis gaat maken door Nederland. Kromgegroeid en niet zonder pijn, zich met stokken voortbewegend, is hij verder goed gezond en op zijn hoge leeftijd nog geestelijk fit.

Het bad, warm en lekker, lokte. M'n blik ging naar de spiegel om te zien hoe het verfomfaaide innerlijk zich aftekende op m'n uiterlijk. Ik had m'n haar gewassen. Door de lengte komt het wat los en het zit opvallend, een hoofdstuk apart. Heb ik uit artistiek oogpunt mijn haar lang? Of is het een strijd tegen de kaalheid?
Ik moet op m'n hoede zijn. Volgens student G. heeft op het laatste studiecongres van de Vrijgemaakte Studenten, Drs Puchinger gezegd:
In het levenswerk van Calvijn stonden twee thema's op het program: Godskennis en Zelfkennis. Aan het tweede is hij niet toegekomen.
Nou ja, ik geloof dat het heel wat rijker is je met de kennis van Zijn Werken bezig te houden dan met de kennis van jezelf.

Vandaag is de spannende topconferentie van de grote vier. Het lijkt of deze vier mannen het lot van de wereld in hun handen hebben. De Christenheid bidt in alle kerken vandaag voor deze conferentie.
De Russische premier verwekte grote ontsteltenis met zijn dreigingen; die doen de wereldvrede een dubbeltje op z'n kant schijnen. Hier en daar zijn revoltes en het zwarte ras ontwaakt. Kongo, Fidel Castro en Amerika zijn strategische punten waar het communisme loert om een voet aan de grond te krijgen. De wereld weet welke gevaarlijke moordwerktuigen in handen van de kleine mensen liggen.

In de krant staat ook iets over een lichte aardschok in Limburg. Na de verschrikkelijke berichten de laatste tijd uit Chili, van catastrofale aardbevingen ver weg, nu een ritseling dichtbij.